Les 10: Beleggen met kleine bedragen

Veel mensen denken dat het alleen rendabel is om met grote geld bedragen te beleggen. Of dat het alleen interessant is om te gaan beleggen als je hier veel verstand van hebt. Dit is echter allemaal achterhaald. Het is voor iedereen bereikbaar om te beginnen met beleggen. In deze gastblog zullen wij uitleggen waarom beleggen met kleine bedragen interessant is.

Read more »

Les 9: Belang van risicomanagement

Een belangrijk onderdeel van beleggen is het risicomanagement. Dit zorgt ervoor dat het kapitaal beschermt wordt tegen grote verliezen. Het beheren van de risico’s biedt kansen voor beleggers om geld te verdienen op de markt. Echter wordt de waarde van risicomanagement vaak onderschat. Een belegger kan bijvoorbeeld met 1 of 2 transacties al heel het kapitaal kwijt raken. Wij hebben dit artikel voor jullie geschreven zodat deze veel voorkomende fout niet gemaakt zal worden.

Read more »

Les 8: Begrippen voor beginnende beleggers

Als je gaat beginnen met beleggen zullen er veel nieuwe begrippen op je af komen. Voor je begint is het belangrijk dat je weet waar je over praat en wat je doet. Daarom hebben wij een begrippenlijst gemaakt waarin 10 basis begrippen staan die iedere beginnende belegger moet weten. Warren Buffett zei ooit ‘The more you learn, the more you earn.’

Read more »

Les 7: Wat is een fundamentele analyse en hoe werkt het?

Voordat je gaat beleggen in een aandeel is het handig om te onderzoeken of een aandeel wel of niet een geschikte belegging is. Het analyseren van aandelen kan je op twee manieren doen, namelijk door een technische analyse of een fundamentele analyse uit te voeren. In dit artikel zullen wij de fundamentele analyse uitleggen.

Read more »

Les 6: Verschillende beleggingsstrategieën

Er zijn heel veel beleggingsstrategieën waar beleggers uit kunnen kiezen. Als beginnende belegger kan het lastig zijn om te bepalen welke strategie het beste bij jou past. Wil jij bijvoorbeeld actief bezig zijn met beleggen of hier zo min mogelijk tijd aan spenderen? En heb jij nu al veel geld beschikbaar om te investeren of wil jij elke maand een klein vast bedrag investeren? In dit artikel behandelen wij de bekendste beleggingsstrategieën. 

Read more »

Les 5: Compound interest

Compound interest (samengestelde rente) is een term die je heel vaak tegen gaat komen als je besloten hebt om te beginnen met beleggen. Sommige omschrijven het zelfs al het  8e wereldwonder (Albert Einstein). Maar wat betekent het nou eigenlijk? En hoe werkt het? In dit artikel gaan we dit stap voor stap uitleggen door middel van voorbeelden en uitleg. Aan het eind van dit artikel weet je precies wat compound interest in houdt.

Read more »

Les 4: Verschillende order types bij het kopen van een aandeel

Als je besloten hebt dat je wil gaan beleggen en een strategie bedacht hebt kun je een aandeel kopen door het plaatsen van een order. Op dit punt zul je merken dat er verschillende mogelijkheden zijn waarop je dit kan doen. Denk hierbij aan een Limit order, Market order, Stoploss order en Stoplimit order. Daarnaast zal het order termijn ook van belang zijn. In dit artikel komen al deze onderwerpen aan bod, en weet jij straks precies hoe je een order moet plaatsen.

Read more »

Les 3: Welke beleggingsvormen zijn er?

Wanneer je besloten hebt om te gaan beginnen met beleggen, zijn er een aantal zaken waar je over na moet gaan denken. Één van die zaken is de beleggingsvorm die je wilt gaan kiezen. Zo bestaan er erg veel beleggingsvormen waar je uit kunt kiezen. Om jou te helpen bij de keuze welke beleggingsvorm het beste bij jou past en om je elke beleggingsvorm uit te leggen, vind je hieronder een overzicht.

Read more »

Les 2: Verschillende sectoren bij beleggen

Alle aandelen die worden verhandeld zijn ingedeeld in 11 sectoren. Het is lastig voor sommige aandelen om zich in een van deze sectoren te moeten plaatsen. Echter zijn er ook subcategorieën per sector. Om het zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken houd ik me hier alleen bezig met de sectoren zelf. Ik zal ze stap voor stap uitleggen.

Read more »

Les 1: Brokers vergelijken 2021

Als beginnende belegger is het belangrijk om goed na te denken via welke broker je wilt gaan beleggen. Om je hiermee op weg te helpen en de keuze wat makkelijker te maken, zullen wij de kenmerken van de top 3 beste brokers van 2021 toelichten.

Read more »

More coming soon!