Les 1: Brokers vergelijken 2021

Published on 21 August 2021 at 16:06

Als beginnende belegger is het belangrijk om goed na te denken via welke broker je wilt gaan beleggen. Om je hiermee op weg te helpen en de keuze wat makkelijker te maken, zullen wij de kenmerken van de top 3 beste brokers van 2021 toelichten.

brokers vergelijken

Wat is een broker?

Broker is een Engelse term voor het begrip beurshandelaar. Een broker is een tussenpartij tussen de belegger en de effectenbeurs. Om als particuliere belegger actief te mogen zijn op de beurs, is een broker nodig. Je geeft als belegger jouw koop- en verkooporders door aan de broker, die deze vervolgens uitvoert tegen een vergoeding.

 

Beleggen bij een bank of online broker?

Om te beleggen heb je een bank of broker nodig. Je kunt dan bijvoorbeeld terecht bij één van de grootbanken zoals ABN Amro, Rabobank en ING. Wanneer je echter opzoek bent naar een gespecialiseerde beleggingsbank, kun je beter denken aan bekende online brokers zoals DEGIRO, BinckBank (Saxo Bank) of LYNX. Enkele grote voordelen van beleggen bij een online broker zijn namelijk: lagere kosten, ruim aanbod aan analyse- en handelsmogelijkheden en meer controle, flexibiliteit en snelheid.

 

1. DEGIRO

DEGIRO staat bekend als een van de beste en goedkoopste brokers in Nederland. Je hoeft bij deze broker geen service fees te betalen en de transactiekosten zijn erg laag. Naast het feit dat DEGIRO erg lage tarieven hanteert, is de gebruiksvriendelijkheid van het handelsplatform ook een groot pluspunt. Bovendien is het aanbod van DEGIRO erg ruim en biedt de broker een kernselectie aan. Dit is een lijst met ETFs die je elk één keer per maand kan kopen zonder dat je hier transactiekosten voor hoeft te betalen.

 • Lage transactiekosten
 • Winnaar 80 internationale broker awards
 • Aandelen, ETF’s, obligaties, opties en meer
 • Tijdelijke actie: €50 transactietegoed

2. SAXO Bank (voormalig BinckBank)

SAXO Bank is een online broker met een groot aanbod aan beleggingsproducten waar zowel de beginnende als de gevorderde belegger iets aan heeft. Zo heeft de broker onder andere een online academy, een fondsvergelijker en is het mogelijk om de markt te analyseren met een marktanalysetool. Vergeleken met andere brokers in Nederland is SAXO bank een dure broker. Het hanteert relatief hoge transactiekosten én een maandelijkse service fee. Aangezien SAXO bank toegankelijk wil zijn voor elk type belegger, heeft het drie verschillende abonnementen: Green, Blue en Black. Het verschil tussen deze abonnementen zit hem in hoe vaak je wilt gaan handelen op de beurs. Green is voor de allround belegger, Blue is voor de actieve belegger en Black is voor de daytrader.

 • Enorm aanbod beleggingsproducten
 • Service voor elk type belegger
 • Aandelen, ETF’s, obligaties, opties en meer
 • Tijdelijke actie: Open een Zelf Beleggen rekening en ontvang €200 transactietegoed

3. LYNX

LYNX is een uitstekende broker voor de serieuze belegger. De broker is betrouwbaar, verleent goede service en biedt een handelsplatform met veel mogelijkheden aan. De broker staat met name bekend om de masterclasses die het aanbiedt aan haar klanten. In deze masterclasses worden beginnende beleggers wegwijs gemaakt op de beurs en wordt er geleerd om te gaan met het handelsplatform van LYNX. Qua kosten zit LYNX tussen DEGIRO en SAXO bank in. LYNX is met name een voordelige broker als je met grote orderbedragen gaat werken. Zo heeft de broker een maximum zitten op de transactiekosten die je moet betalen.

 • Uitgebreid handelsplatform
 • Gratis masterclasses
 • Relatief lage transactiekosten
 • Aandelen, ETF’s, obligaties, opties en meer

Wat is de beste broker?

De beste broker is voor elke belegger verschillend. Zo heeft elke broker zijn eigen eigenschappen en specialiteiten. Zelf zijn wij het meest enthousiast over DEGIRO. Deze broker hanteert erg lage transactiekosten en heeft een erg gemakkelijk en overzichtelijk handelsplatform. Niet voor niets dat deze broker erg populair is in Nederland.

 

Add comment

Comments

Investeringspraat
3 years ago

Altijd goed om brokers met elkaar te vergelijken. Zelf ben ik ook wel fan van Etoro.