Cryptocurrency: Verschillende handelsstrategieën

Published on 11 October 2021 at 12:04

Handelen in cryptocurrency is een activiteit met een hoog risico, maar ook hoge potentiële beloningen. Benieuwd naar welke cryptocurrency handelsstrategie het meeste bij jou past? In dit artikel bespreken wij de drie meest gebruikte cryptocurrency handelsstrategieën.

Cryptocurrency: Verschillende handelsstrategieën

1. HODL

De HODL-strategie is een fundamentele lange termijn crypto strategie voor elke beginner. Het vereist de minste vaardigheden en ervaring, en iedereen kan het doen. De term HODL is afgeleid van een verkeerde spelling van “hold”. Onder cryptobeleggers staat de term inmiddels bekend als Hold On for Dear Life.

 

Het kernprincipe van deze crypto handelsstrategie is om een cryptomunt met potentieel te kopen en deze lange tijd veilig te bewaren, in de hoop te profiteren van grote stijgende koersbewegingen.

 

Om deze strategie te implementeren, hoef je alleen te weten hoe je cryptomunten koopt en hoe je deze veilig opslaat. Dit kan je doen door je crypto in een online of offline crypto wallet te bewaren. Bij een online wallet (hot wallet) wordt er gebruik gemaakt van een online dienstverlener die de cryptocurrencies van zijn klanten op een veilige manier bewaart. Met name veel crypto exchanges bieden een hot wallet aan. Denk hierbij aan crypto exchanges zoals Binance, ByBit, Coinbase en Bitvavo. Een offline wallet (cold wallet) is een fysiek apparaat dat is ontworpen en bedoeld om cryptomunten veilig op te slaan. De Nano Ledger en de Trezor zijn populaire offline wallets.

 

2. Swingtraden

Swingtraden is een handelsstrategie voor de korte tot middellange termijn. Swingtraden heeft alles te maken met het maken van de juiste stappen op het juiste moment. Voor een swingtrader is de technische analyse leidend. Het doel van deze strategie is om zoveel mogelijk winst te maken tijdens cryptomarktschommelingen. Hierbij maakt het niet uit of de prijzen stijgen of dalen, je probeert altijd een deel van een potentiële prijsbeweging te veroveren. Zo zijn swingtraders op zoek naar support en resistance levels waar de markt zou kunnen gaan keren naar de andere richting. Bij een uptrend ga je op zoek naar koopmomenten (long gaan) en bij een downtrend ga je op zoek naar verkoopmomenten (short gaan).

 

Swingtraders zijn niet afhankelijk van de tijd om te bepalen hoelang ze in een trade moeten blijven zitten. Dit is de reden waarom swingtraders posities open kunnen hebben staan voor dagen, weken en zelfs maanden.

 

Een hoge mate van discipline is een vereiste om succesvol te zijn bij deze handelsstrategie. Zo is het essentieel om concrete toegangspunten in te stellen, verliezen te stoppen en winstniveaus voor elke transactie te nemen en je eraan te houden.

 

3. Daytraden

Daytraden is een korte termijnstrategie waarbij je op dag basis bezig bent met het handelen van cryptocurrency. Een daytrader plaatst binnen dezelfde handelsdag koop- en verkoopposities op de financiële markten. Trades worden binnen dezelfde dag geopend en gesloten, en posities worden niet tot de volgende dag aangehouden. Daytraders proberen hierbij meerdere trades per dag te maken. Keuzes die gemaakt worden door de daytrader zijn voor het grootste gedeelte gebaseerd op een technische analyse. Zo zijn daytraders ook altijd op de hoogte van belangrijke economische nieuwsberichten die de koers op korte termijn kunnen beïnvloeden.

 

Het doel van daytraden is om op verschillende korte posities zoveel mogelijk winst te behalen. Meerdere kleine winsten kunnen namelijk oplopen tot grote totale winsten. Daytraden is moeilijker dan swingtraden omdat je de markt uur voor uur moet monitoren en elke dag nieuwe gegevens moet interpreteren.

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.