De beste cryptocurrencies van 2022

Published on 13 January 2022 at 14:00

Ondanks een paar flinke dalingen van de cryptomarkt in 2021 was het toch een goed jaar. De meeste coins zijn naar verhouding van het begin van 2021 flink gestegen. Ook 2022 lijkt een veelbelovend jaar te worden voor de cryptomarkt. Dit komt mede door de stijgende vraag naar verschillende altcoins. Daarnaast wordt het steeds makkelijker voor mensen om toegang te krijgen tot de cryptomarkt. Daarom hebben wij een top 5 gemaakt van coins waarvan wij denken dat ze dit jaar flink zullen stijgen.

 

  1. Utrust (UTK)

  Utrust richt zich op het moderne betalingsverkeer. Het is een soort PayPal voor cryptocurrencies en ze maken natuurlijk gebruik van de blockchain. Daarnaast biedt Utrust net als PayPal een grote kopersbescherming. In de afgelopen jaren heeft de koers van Utrust een flinke schommeling vertoond. Na een forse daling is de prijs in Augustus 2021 weer flink omhoog geschoten. Dit heeft te maken door de toenemende acceptatie van het platform. Utrust is namelijk goedkoper dan Paypal en dit blijft niet onopgemerkt. Daarom is Utrust een coin die de moeite waard is om dit jaar in de gaten te houden.

   

  2. Polkadot (DOT)

  Polkadot is een eigen blockchain-netwerk dat verschillende blockchains verbind die verschillende functies hebben. Door het gebruik van Polkadot kunnen ontwikkelaars apps en slimme contracten bouwen net als Ethereum. De interoperabiliteit van Polkadot zorgt ervoor dat er moeiteloos activa tussen verschillende blockchains kan worden overgedragen. Op dit moment heeft Polkadot zelfs de hoogste potentiële transactie snelheid in de branche.

   

   3. Cardano (ADA)

   De koers van Cardana stijgt al sinds 2020. Experts verwachten ook dit jaar en de aankomende jaren weer een stijging van de koers. Echter is er wel wat geduld nodig want de koers stijgt in verhouding tot andere cryptocurrencies langzaam. Een van de grootste redenen dat Cardano al zo lang stijgt is omdat zij beweren dat ze het meest milieuvriendelijk zijn ten opzichte van andere coins.

     

    4. Ripple (XRP)

    De laaste tijd gaat het wat minder goed met Ripple. Echter betekent dat niet dat Ripple een slechte investering is voor de toekomst. Sterker nog, dit zou wel is een goed moment kunnen zijn om in te stappen. Sommige experts verwachten zelfs een stijging van 800%.

      

     5. Ethereum (ETH)

     Het zal sommige misschien verbazen om deze munt terug te vinden in onze top 5. De reden dat we er toch voor gekozen hebben om Ethereum aan de lijst toe te voegen is omdat ze na aan het denken zijn om over te stappen naar het proof of stake system. Ethereum is namelijk op Bitcoin na de meest vervuilende coin. Door over te stappen naar het proof of stake system kunnen ze 99,9% van hun huidige energieverbruik besparen. Als Ethereum hun woorden omzet in daden kan dit de cryptomarkt op zijn kop zetten.

      

     Dit waren 5 cryptocurrencies waarvan wij denken dat ze in 2022 een stijging laten zien. Mis je een coin of heb je vragen dan zijn wij bereikbaar via Info@debeleggendestudent.nl Dit artikel is enkel bedoelt voor educatieve doeleinden. Wij zijn geen financieel adviseurs en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele verliezen.

     Add comment

     Comments

     There are no comments yet.